Wie ben ik?
Mijn naam is Ambrosius Duuk. Geboren op 29 februari 1968.
In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld tot een persoonlijk, geduldig, empathisch en oprecht mens met veel werk en levenservaring.

Na mijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige heb ik Humanistische psychologie, Socratische en Stoïcijnse filosofie, Coaching (specialisaties; Rouw, Scheiding en Verlies, Trauma, Gedrag), Imaginaire en Narratieve therapie, Verlieskunde, Gedoekunde, Gender en seksuele identiteit, Persoonlijkheidsproblematiek, ACT, SOLK/ALK, COMET en RET gestudeerd. 

38 jaar (medio 2023) ben ik werkzaam geweest bij defensie, politie en diverse afdelingen binnen de psychiatrie en psychologie. 
In deze  jaren heb ik zowel mooie als (zeer) heftige situaties meegemaakt.

Na ruim 36 werkzame jaren ging het minder op mentaal vlak. Ik was snel geïrriteerd, kon buitensporig boos worden om onbenullige zaken. sliep slecht, nachtmerries en herbelevingen, zeer korte concentratieboog et cetera. Uiteindelijk werd, na de nodige onderzoeken, cptss (complex posttraumatische stresstoornis) vastgesteld.

Ook al had ik zelf de kennis in huis, mijzelf helpen was geen optie. Nu schoof ik aan in de zorgwachtlijst. Al wachtende merkte ik dat er vrijwel niets was waar ik mijn verhaal kwijt kon met lotgenoten. 

Deze website heb ik gemaakt om mijn kleine steentje bij te dragen. Al is er maar één persoon die ik zijn of haar verhaal kwijt kan laten zijn. Een luisterend oor (lees: lezend oog) te zijn. Het gevoel geven dat je er niet alleen in staat. Als dat gebeurd dan heeft de website haar nut voor mij al bewezen.

Wil jij je verhaal kwijt of even "kletsen"? Mijn digitale deur staat open: traumamaatje@gmail.com

 

"Door mijn verleden draag ik een harnas wat ik niet kan afdoen. Ongeacht hoe vaak je mij verteld dat de strijd voorbij is" (Auteur: onbekend)