Chloorify yourself

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 10:10

Mandy is een jonge alleenwonende vrouw van 29.

Deze jongedame houd haar huis zeer schoon en netjes. Ook haar zelfzorg is uitmuntend. Mandy is aangemeld via een psychiater en heeft de diagnose OCD. De behandelaar merkt dat Mandy toch extremer gedrag vertoont en zou graag extra begeleiding in willen zetten. Samen met Mandy maken we schema`s. Gaandeweg lukt het haar steeds beter om zich aan de schema`s te houden. 
Na iets meer als een jaar bouwen wij af en komen eens per week langs voor maximaal een half uur. Indien nodig hebben we ruimte om langer te blijven.

Tijdens ons wekelijks bezoek valt het op dat er nu wel een erg sterke chloor lucht hangt in het huis.
We merken dat Mandy moeilijk loopt.
Als we zitten aan tafel vraagt Mandy direct aan Karlijn of ze ongesteld is.

Karlijn geeft aan de vraag ongepast te vinden en wil de vraag dan ook niet beantwoorden zonder te weten waar deze vraag ineens vandaan komt.
Mandy kijkt haar even aan en geeft slechts een knikje met haar hoofd.
Zij staat op en loopt vervolgens naar de keuken en komt vrij snel terug met een drukspuit. Een flacon waar je via een pomp de druk opvoert en dan de trekker kan overhalen
Een chloorlucht is sterk waarneembaar.

Als ik vraag wat ze van plan is met de drukspuit drukt ze plots op de trekker en zowel  Karlijn als ik worden geraakt. Wonder boven wonder niet in ons gezicht. Wel op onze handen en kleding. Mandy zegt te ruiken dat Karlijn ongesteld is. Ongesteld zijn is onrein en alleen chloor kan dat weghalen. Omdat ik er naast zit ben ook ik onrein.
Karlijn en ik gaan naar buiten. In de deuropening praten we met haar.
Haar gedrag naar ons toe kan niet zo maken we haar duidelijk.

Het gedrag is voor ons nieuw vanuit Mandy. Zo kennen we haar niet.
Mandy zegt dat er niets aan de hand is en verteld regelmatig zichzelf van onderen te reinigen met een verkwikkend chloorbad.
Terwijl Karlijn met haar spreekt bel ik haar psychiater. Hij besluit direct langs te komen. Eenmaal ter plaatse praat ook hij met Mandy. Gezien de ernst van de situatie wil hij dat Mandy zich medisch laat onderzoeken. 
Ze is heel duidelijk dat ze pertinent geen lichamelijk onderzoek wil. 

Als de psychiater verder vraagt wordt duidelijk dat zij zichzelf niet alleen vaginaal reinigt met chloor maar ook anaal. De psychiater besluit uiteindelijk om juridische hulp in te schakelen.

Twee dagen later zijn we weer bij het huis van Mandy. Ze vertoont nog steeds afwijkend gedrag en denkbeelden.
De psychiater is ter plaatse en tevens een rechter en twee advocaten.
Uiteindelijk werd Mandy door een rechter als gevaar voor zichzelf en/of haar omgeving bestempeld en dient gedwongen te worden opgenomen. 
Een zware maatregel maar in de komende maanden blijkt het goed te zijn voor Mandy. Lichamelijk heeft zij zichzelf ernstige schade toegebracht wat succesvol behandeld wordt. Mentaal gezien is er bij Mandy gefragmenteerd iets naar boven gekomen wat zeer sterk lijkt op seksueel lichamelijk geweld. 

Als Mandy 11 maanden later weer thuis is komen wij weer langs. Ze geeft aan dat ze veel heeft gehoord maar zich niets kan herinneren van haar aanval met chloor op ons. Wij maken er verder geen woorden over vuil.

Onze kleding heeft fraaie verkleurde vlekken gekregen en onze handen hebben we tijdig kunnen reinigen met een handgel die we altijd bij ons hebben.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.