Justitie

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 09:26

Bedreiging, agressie, geweld.

En dat allemaal tijdens de eerste melding. Wat een vuurdoop! Het was druk, heel druk.
Er waren bijvoorbeeld eenheden naar een verkeersongeluk, een ontruiming, een onwel geworden heer in een winkel en ik met collega`s naar een groep agressieve mensen in een restaurant. Er was onenigheid ontstaan over de rekening en de groep gedroeg zich uiterst agressief. Eenmaal ter plaatse waren de scheldwoorden de eerste lading, de bedreigingen (ik zoek uit waar je woont) de tweede.
Wij waren met vier en de groep met negen. De sfeer zat er dusdanig “fout” in dat de gehele agressieve groep zich tegen ons keerde en vrij snel overging op geweld.

Er zijn rake klappen over en weer gevallen tot ondersteuning ter plaatse was.

Terwijl ik met een collega voor een voorrangskruising wacht horen we een luid brullende motor. De motor is zo ontzettend snel dat een afslaande auto hem niet meer kan ontwijken. De motor slaat vol op de auto. De motorrijder wordt gelanceerd.  Mijn collega en ik rennen erheen. Bloed komt vanonder zijn helm vandaan. Tijdens het rennen assistentie opgeroepen. Ambulance is snel ter plaatse. De motorrijder is helaas ter plaatse overleden. 

 

We krijgen een spoedoproep.
Ter hoogte van een muziekwinkel staat een gezin met een kinderwagen en een kindje op een driewieler. Er is daar geen zebrapad. Het is een bekend punt waar veel mensen oversteken. Het scheelt namelijk in de looproute. Het kind op de driewieler is plots overgestoken. Een tegemoetkomende auto kon niet meer stoppen en rijd over het kind heen. Het is een en al bloed als we aankomen. Ambulance is onderweg. Echter zien wij dat medisch ingrijpen zinloos is. De romp is nog herkenbaar.

Het hoofdje niet meer…………

 

Het is In de voege ochtend en tegen einde dienst oproep voor assistentie bij een verkeersongeval. Een vrachtwagen met oplegger heeft geen voorrang gekregen van een automobilist. Eenmaal ter plaatse zien we dat de personenauto deels onder de vrachtwagen is geschoten. Ambulance is onderweg en wij roepen de brandweer op. De bestuurder zit er abnormaal bij.
Als met behulp van de brandweer de wagen vrij is constateert ambulance personeel dat hij is overleden.

 

Bovenstaand zijn slechts vier situaties van de vele die ik heb “mogen” meemaken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.