Voertuigen

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 14:23

Met voertuigen ging het over het algemeen goed.

Toch waren er enkele incidenten die een behoorlijke indruk hebben achtergelaten.

Een van de eerste auto`s die ik had was een witte Ford Escort uit 1968.
Een oudje maar rijd nog goed. Als ik na een werkdag richting huis rij draai ik een kruising op ter hoogte van een supermarkt. In de bocht begint de auto te schokken. Dan schiet er vanuit het dashboard een steekvlam door het stuur.

Mijn handen en hals worden geraakt. Nog voor ik het doorheb staat de voorzijde van de auto al in brand. Mijn gordel schiet gelukkig direct los en ik val uit de auto. Iemand trekt mij weg van de auto. Als ik mij omdraai brand de hele auto.
Brandweer is snel ter plaatse en blust de brand. Politie heeft de ambulance opgeroepen.
De ambulancemedewerker behandeld mijn wonden. Ik hoef niet naar het ziekenhuis maar moet wel de volgende dag voor controle langs de huisarts.
Sinds ik dit heb meegemaakt ben ik overdreven oplettend zodra ik in een auto een rook, benzine of olielucht ruik.

Na een gezellige dag uit terug naar huis met de metro.
Zes jongens (leeftijd ongeveer 17 - 18 jaar oud) zijn erg luid en op de grond aan het spugen. Ik spreek ze aan op hun aso gedrag. Of ik mij niet wil bemoeien met hun en mijn kop dicht wil houden. Hier spreek ik ze ook op aan. Gevolg is dat ik van meerdere kanten geslagen wordt. De klappen zijn zo hard dat ik tegen de grond ga.
Daarbij ben ik sterk in de minderheid. Niemand in het metrostel schiet te hulp. Ook niet als we bij een station aankomen. Sterker nog, niet alleen mijn aanvallers, ook de mensen in de coupé gaan er allemaal uit.

De metrobestuurder heeft kennelijk hulp ingeroepen want de metro rijd niet verder. Het bijstandsteam van de vervoerder is ter plaatse en niet veel later ook politie en ambulance. Bril kapot, fikse hersenschudding, blauw oog, gekneusde kaak, gekneusde arm en een gekneusde rib. Weken later krijg ik bericht dat de jongens opgepakt zijn bij een andere misdraging. Uiteindelijk krijgen ze voor beide geweldsdelicten allen een werkstraf van 80 uur.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.