Seksueel misbruik

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 14:55

Ik was destijds 9 jaar. 

Omkleden in de jongenskleedkamer voor het schoolzwemmen. Voor het eerst krijg ik te maken met opmerkingen in de gezamenlijke jongenskleedkamer van andere jongens dat ik er al "haar" op heb zitten. Er wordt gelachen en er worden grappen gemaakt. 

Eenmaal omgekleed om het zwembad in te gaan wordt door enkele jongens luid aan de meisjes verteld.
Er zijn meisjes die direct opmerkingen gaan maken. 
Als we weer terug op school zijn gaan de opmerkingen door. Eigenlijk zijn ze niet gestopt., het is nu wel erger.
De leraren besluiten extra lessen te geven in seksualiteit en geven aan dat het gepest naar mij moet stoppen. Voortaan krijg ik een eigen hokje om mij om te kleden. Niet dat het veel helpt. Zowel jongens als meiden zoeken het hokje op en dan worden er opmerkingen gemaakt. Van één keer weet ik dat ik mij stond om te kleden om te kunnen gaan zwemmen er ineens twee hoofden van meisjes uit mijn klas boven het hokje verschenen.
Het ergste was dat er docent naar mij gekeken werd. Het is meerdere keren voorgekomen dat hij bij mij in het hokje wilde komen. Uit angst liet ik dat toe. Elke keer werd ik daar beneden bevoeld.
Zomers in het openluchtzwembad  werd het nog erger. Door zowel jongens als meisjes werd ik betast in mijn kleedkamer. Die kleedkamers waren destijds van beton en gebouwd in een S vorm. En daarmee open toegankelijk. Je gaf aan dat het bezet was door een handdoek over de punt te hangen. Meisjes die voelden en jongens die met hun “ding” tegen de mijne aan gingen staan en wiebelen. Een docent die kwam "voelen".
Een verschrikkelijke tijd. Het stopte door de kinderen toen ik elf was. Anderen raakten toen ook in de puberteit. De docent stopte toen ik twaalf was. Hij werd betrapt door de badmeester. Niet bij mij maar bij een andere jongen uit een lagere klas. Sindsdien heb ik de docent nooit meer gezien.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.